frånvaroOm

Närvaro & frånvaro

Man befinner sig alltid någonstans. Känslan av att man borde befinna sig någon annanstans än där man befinner sig. När det som händer runt omkring en känns oviktigt. När det som händer 30 mil bort känns viktigt. När telefonen ringer och samtalet är angående en sjuk vän. Den känslolösa rösten från läkaren som berättar det man inte alls vill veta. Läkaren som berättar, men inte svarar.

Att vara närvarande handlar inte om att befinna sig. Regnet öser ner över mig men i tankarna leker livet på andra sidan jorden. Vad kan jag göra när personen jag vill vara med inte är hos mig. Vad är livet utan närvaro av min vän. Väder, ord, pengar är meningslöst. Låt det regna, skäll på mig, låt kontot eka tomt. För det spelar ingen roll. Jag pratar i telefonen med läkaren, men mina känslor, tankar och min närvaro är hos min vän 30    mil    bort.

Det gör ont att befinna sig på en plats och veta att livet sker någon annanstans.

2 thoughts on “Närvaro & frånvaro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *