BröllopFestOm

Bröllop & Whiskey

Alas – min hjärna är några nummer för stor för min skalle idag.

Det blev rejält mycket whisky igårkväll. Själva vigselakten var över innan jag ens fattade att den hade börjat. Borgerlig vigsel är rena blixtvisiten av ritualism. För mig som vigt ett antal personer kändes det lite väl rumphugget men Henrik och Hanna var nöjda. Efteråt var det snittar, vin och öl, tårta och kaffe med avec. Lite latinamerikansk dans men vi svenska män insåg att den lille mexikanaren dansade brallorna av oss (bildligt alltså) varje dag i veckan så de flesta av oss avhöll oss från fysisk rörelse.

Det var kanske 25 personer där. Dels var det P:s familj, hans och deras chilenska och mexikanska vänner och sen jag och Henrik, och sedan en hoper kommunpolitiker. Jag hamnade i slang med Bengt som tillhör det styrande skiktet vilket också innebar att jag fick iväg ett visitkort och löfte om kontakt för ett varumärkesjobb… Det är så jäkla kul det här jobbet – det finns alltid kontakter att ta.


Så det hela slutade med efterfest hemma hos Bengt, mer whisky och Julia berättade när vi kom hem frampå småtimmarna att hon först en bra bit in på efterfesten fattat vem vi faktiskt satt hemma hos. Själv hade jag rena julafton och kunde sända vissa mer politiskt inriktade “meddelanden” in i den inre kretsen av partiet.

Det hela innebär att jag inte sett en enda minut av 80-talsnatten. Men vad gör det när man har så kul som vi haft det. Även Bengt, som brukar vara skeptisk till efterfester, hade jättekul.

Det var lite segt att gå upp till jobbet idag, bara en vanlig måndag…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *